ANNONSSAMARBETE MED RFSU

När lusten finns men fukten saknas – här är tipsen du behöver

Lust och lubrikation hänger inte alltid ihop och ibland blir du kanske inte så våt som du önskar trots att upphetsningen finns där. Det är något vi alla kvinnor kan känna igen oss i oavsett ålder. I dessa stunder kan extra fukt från glidmedel ge dig den där sköna känslan av våthet som du vill ha.

Det är en missuppfattning att vi kvinnor alltid blir tillräckligt naturligt våta när vi är sexuellt upphetsade. Faktum är att du inte behöver bli supervåt bara för att du är kåt. Det kan handla om att du ibland inte blir lika våt som du vill eller att det tar längre tid. För ibland när man blir kåt hänger inte våtheten med och det kan finnas en massa orsaker till det; som exempelvis stress, hormonella förändringar som vid graviditet och klimakteriet eller vissa läkemedel.

Problemet är vanligare än man tror

När det kommer till brist på lubrikation vid upphetsning är det viktigt att veta att det är helt normalt och att du inte är ensam! Hälften av alla kvinnor under 30 år har periodvis dessa besvär, vilket motbevisar att det bara skulle vara äldre kvinnor som lider av detta. Att känna sig torr är alltså normalt och väldigt vanligt!

Ibland kan torrheten vara ett problem som sitter i länge och andra gånger kanske det bara händer i perioder. Men oavsett – i situationer som dessa kan det vara skönt och bra att ta hjälp av glidmedel. Andra gånger kanske du är tillräckligt våt, men vill ändå ha det där extra glidet för att förstärka upplevelsen. Det finns många olika anledningar till att upptäcka glidmedel!

Glidmedel är inte mer komplicerat än fuktgivande produkter med glideffekt. Om din hud är torr på vintern använder du säkerligen en produkt som är lite fetare och som gör att din hud känns mer följsam och mindre sträv. Din vagina är inget undantag och behöver också kärlek när fukten inte finns!

Vilken känsla vill du åt?

Glidmedel är produkter med fuktgivande egenskaper som återfuktar, skyddar och minskar friktionen. Det möjliggör att du ska kunna ha det skönt vid sex, solosex eller när du använder sexleksaker. Glidmedel kommer också i olika konsistenser som alla kan ge dig olika känsla.

Så bestäm dig först för vilken känsla du vill åt och upptäck sedan vad lite fukt kan göra för känslan! Samtliga produkter i Klickserien är parfymfria, gynekologiskt och dermatologiskt testade, och innehåller inga animaliska ingredienser.

Klick Natural Glide

För dig som vill ha en så naturlig känsla som möjligt! Detta glidmedel liknar nämligen känslan av din naturliga fukt. Det är vattenbaserat och ger en naturlig känsla av återfuktning och glideffekt. Det här glidmedlet ger en naturlig friktion och tas upp av kroppen efter en stund. Det kan därför behöva appliceras igen. Rekommenderas vid oralsex och kan användas tillsammans med sexleksaker.

Klick Caring Glide

Det här glidmedlet ger en krämig och vårande känsla tack vare ingredienser som e-vitamin och sheasmör, och passar dig med torra och sköra slemhinnor. Det är en blandning av vatten- och silikonbaserat glidmedel vilket gör att glideffekten varar längre än ett glidmedel som enbart är vattenbaserat. Kan användas ihop med sexleksaker.

Klick Supreme Glide

Ett 100% silikonbaserat glidmedel som ger en silkeslen och skyddande känsla. Glidmedlet minskar effektivt friktionen och ger långvarig återfuktning. Detta glidmedel passar dig med känsliga slemhinnor. Det get längst glideffekt av de tre olika konsistenserna och är drygt. Rekommenderas vid analsex.

Kom ihåg!

  • Använd glidmedel när du känner lust men fukten inte räcker till för att ge dig det sköna glid som du önskar.

  • För dig som har torra slemhinnor kan glidmedel hjälpa till så att sexakten blir precis så våt och härlig som du vill att den ska vara.

Just nu får du 20% på hela Klickserien med rabattkoden motherhood. Koden gäller både Klicks glidmedel och Klicks nya intimvårdsduo Cleanse Intimate Oil och Intim Cream t.o.m. 30-04-2021.

Till produkterna!

1:01

Efter reklamen: 4 tekniker som gör sexet skönare för kvinnan

(1:01)